Canal Parade 2011 kleurt Amsterdam roze

Zaterdag 6 augustus 2011 vindt in Amsterdam de 16e de Canal Parade plaats: het hoogtepunt van de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride, met sport, cultuur en feesten. Elke grote wereldstad kent een eigen Gay Pride Parade. In Amsterdam vaart  sinds 1996 ieder jaar een botenparade  door de Prinsengracht, met een uitbundig, maar gemoedelijke sfeer: zoals Koninginnedag, maar dan minder grimmig en zonder incidenten.

Vorig jaar kwamen er ondanks de regen een half miljoen bezoekers op af, en dat waren zeker niet alleen maar homo’s. De Canal Parade is na Koninginnedag en de Uitmarkt de derde jaarlijkse publiekstrekker in de hoofdstad. Er varen 80 boten mee, van ingetogen tot uitzinnig . Boten met homo’s en lesbo’s in allerlei varianten, maar ook met instanties en bedrijven met eigen ‘roze’ medewerkers, zoals: de politie, defensie, de brandweer, Waternet, ING Bank, De Nederlandse Bank (DNB), NS, Tom Tom International, AVRO, BNN, FNV Vakcentrale, V&D, ABNAMRO, POST NL en een aantal politieke partijen. Het ministerie van OCW vaart mee en ook Amsterdam en Rotterdam hebben een eigen boot.

De botenparade start om 14.00 uur vanaf het Westerdok en vaart over de Prinsengracht, de Amstel en bij de Stopera de hoek om richting IJ. De laatste boten trekken rond vijf uur door de gracht. Het is raadzaam om er vroeg naartoe te gaan om een plekje te zoeken. Het hele weekend zijn er op verschillende plekken in de stad straatfeesten, met buitentaps, podia en optredens: zo treden zondagmiddag onder meer Willeke Alberti, patricia Paay, Rafaëlla en Richenel op tijdens de Closing Party op het Rembrandtplein.

Lees ook:Canal Parade kleur Amsterdam roze
Lees ook:Amsterdam roze feeststad tijdens Canal Parade
Lees ook:Canal Parade Amsterdam – zaterdag 5 augustus
Lees ook:Canal Parade Amsterdam: grote publiekstrekker
Lees ook:Canal Parade zet Amsterdam op zijn kop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>