Grolsch Jazz in the Woods in Apeldoorn

Donderdag 26 tot en met zondag 29 mei 2011 vindt in binnenstad van Apeldoorn voor de 20e keer het Jazzfestival Jazz in the Woods plaats (2012: klik hier). Wat in de jaren ’70 en ’80 een kleinschalig festivalletje was, is anno 2011 het grootste publieksevenement en met zestig tot tachtigduizend bezoekers één van de belangrijkste jaarlijkse culturele evenementen van Apeldoorn. Na de jubileumeditie vorig jaar, gaat het festival verfrist en vernieuwd de 21e editie tegemoet, met een uitgebreide line-up, een nieuwe huisstijl en een aangepaste naam: Grolsch Jazz in the Woods.

 

Het festijn is al lang niet meer uitsluitend voor jazzkenners, maar muziekstijlen als pop, rhytm & blues, bigband, hiphop, salsa en reggae zijn inmiddels ook niet meer weg te denken. Daarnaast komen er meerdere Jazz Dj’s naar Apeldoorn. Line-up en programma: zie website. In de jaren ‘70 en ‘80 was Jazz in the Woods te vinden in tien tot vijftien cafés in de binnenstad. Het Caterplein bestond nog niet en buitenpodia waren er evenmin, op een enkel podium op het Raadhuisplein na. Het festival kreeg dan ook al snel de bijnaam ‘barretocht’. In 1991 vond het eerste festival met buitenpodia plaats: ‘Jazztival’. Later werd de naam ‘Jazz in the Woods’ in ere hersteld.

Lees ook:Jazz in the Woods Apeldoorn 2012
Lees ook:Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Jazz in the Woods 2010 in Apeldoorn
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015
Lees ook:International Jazz Festival Middelburg 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>