Openlucht filmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam

In Amsterdam staat tot en met 15 augustus 2010 de 7e editie van het gratis openlucht filmfestival Pluk de Nacht  op het Stenen Hoofd aan het IJ bij de Westerdoksdijk, met  films die in ons land niet eerder, of slechts voor een select publiek, te zien waren (editie 2013: klik hier).

 

Verder zijn er kunstprojecten, feestelijke experimenten, strandstoelen, dekentjes, kampvuurtjes en een loods als binnenlocatie voor als het hoost. In 2003 sloegen een aantal vrienden de handen ineen. Ze hadden een baantje bij de bioscoop en bezochten filmfestivals. Daar merkten ze dat veel films nooit in ons land worden uitgebracht: het idee voor Pluk de Nacht was geboren, het enige echte openluchtfilmfestival in de hoofdstad. Alles komt voorbij, van animatie tot roadmovie, van tragische plattelands-documentaire tot absurde romantische komedie. Alle films zijn of Engels gesproken of Engels ondertiteld. Het terrein gaat iedere dag om 16.00 uur open. Zodra het donker wordt (rond 21.30 uur), beginnen korte films. Als de zon helemaal verdwenen is, start de hoofdfilm. Na de film draait iedere avond een Dj.

Lees ook:Tien jaar Pluk de Nacht Filmfestival
Lees ook:Open Air Filmfestival Pluk de Nacht 2014
Lees ook:Pluk in Madurodam is verlengd
Lees ook:Erica Terpstra opent Pluk in Madurodam
Lees ook:Europese Dag van de Korte Film in 15 Nederlandse filmtheaters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>