Archeon Midwinterfair 2009

Zaterdag 12 en zondag 13 december 2009 vindt de 7e editie plaats van de Archeon Midwinterfair (editie 2011: klik hier). Dan verandert het archeologisch openlucht-museum in Alphen in een wereld van magie, nevelen en schaduwen. Naast een overdekte Gothic & Fantasy markt zijn er vechtshows,  ambachten, zwaardvechten, boogschieten, roofvogelshows en spellentournooien. Live Action Role Playing groepen geven demonstraties: Gothic & Fantasy karakters dwalen rond en spelen hun rol: ridder, jonkvrouw, voetvolk en fee en minder te vertrouwen orken, tovenaars, heksen, piraten en dwergen.

In de Vertelboerderij brengt onder andere Abe de Verteller sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen en grimmige sprookjes. Zondag is er een  doedelzakparade met inlandse doedelzakken. In de herberg zijn doorlopend lezingen. Kinderen kunnen op zoek naar een verborgen schat, maar moeten op hun hoede zijn voor piraten en orken. Cabaretier Raymon van Rodenburg treedt op als moraalridder. Beide dagen is er fantasy speeddating  onder leiding van Cupido. Zondag wordt om 13.30 uur in de Bacchi-zaal de nieuwe Oeuvreprijs voor Fantastische Literatuur uitgereikt. De eerste gelukkige wordt Peter Schaap (1946), troubadour, die in de loop der jaren produceerde hij tientallen fantasy romans, (pre-)historische boeken en korte verhalen schreef. Naast auteur is hij steensmid. Er is Celtic Folk en Rapalje treedt zondag tweemaal op. Het terrein is beide dagen open van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is pittig: € 17,50, kinderen van 4 tot en met 9 jaar € 15,=.

Lees ook:Archeon Midwinterfair 2010
Lees ook:Phantasium Eindhoven
Lees ook:Gothic & Fantasy Beurs in de Broodfabriek Rijswijk
Lees ook:Gothic & Fantasy in Rijswijk
Lees ook:Gothic en Fantasybeurs Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>