Herfstmarkt Bourtange tijdens Halloween

Zaterdag 31 oktober 2009, staat de Vesting Bourtange in Oost Groningen op geheel eigen wijze in het teken van Halloween (2012: klik hier). Overdag vindt de Herfstmarkt plaats, ‘s avonds nemen elfen, heksen, druïden, geesten, demonen uit allerlei dimensies het vestingstadje in tijdens Samhain: een soort van eigen versie van Haloween. Op de Herfstmarkt, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur, zijn magische en fantasy artikelen te vinden. Op de heksenwaag worden bezoekers gewogen en misschien wel als heks ontmaskerd. Een waarzegster voorspelt de toekomst, maar aan het rad van Fortuyn kan iedereen de toekomst een handje helpen en aan de wensboom is plaats voor eenieders geheime wens ophangen.

 

Er zijn verhalenvertellers en acteurs vertonen hun kunsten. De Duitse theatergroep Incanto treedt meerdere malen op en verzorgt de slotact ‘Dag en nacht’. Rondom de heksenwaag spelen acteurs van de Theaterschool Oost Groningen een eenakter over het waargebeurde heksenproces bij de Geselberg. Samhain begint zaterdag om 19.00 uur. De toegang kost € 5,50, kinderen van 6 tot 11 jaar € 3,50. Verklede bezoekers krijgen korting. Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest, dat begint aan de vooravond van 31 oktober. De Kelten vierden de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter. Druïden beweerden dat in deze nacht de wereld van de geesten en van het materieel bestaan het dichtst bij elkaar in de buurt kwamen, zodat een overgang van de ene naar de andere dimensie makkelijker zou zijn dan anders.

Lees ook:Magische Herfstmarkt en Samhain in Bourtange
Lees ook:Vesting Bourtange viert Magisch Samhain
Lees ook:Magisch Samhain in Bourtange
Lees ook:Magisch Samhain Bourtange
Lees ook:Magisch Samhain Bourtange – de Kelten herleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>