Bloemencorso Lichtenvoorde 2009

Het Bloemencorso van Lichtenvoorde is het op één na grootste dahliacorso ter wereld, dat iedere tweede zondag van september plaatsvindt (editie 2013: klik hier). Zondag 13 september 2009 vertrekt het 80e bloemencorso om 14.00 uur vanaf het tentoonstellingsterrein ‘De Swite’ aan de Gert Reidnersstraat. Aan het corso nemen onder andere twintig praalwagens, figuranten en showkorpsen mee. Naast het corso is het drie dagen feest, met kermis in het centrum van het dorp in de Achterhoek, dansen in alle horecazaken, zaterdag vanaf 12.30 uur straattheater, op dinsdag 15 september de grote jaarmarkt en om 22.00 uur een groot afsluitend vuurwerk.

 

Van 16.30 tot 23.00 uur zijn de wagens op ‘De Swite’ te bezichtigen, ‘s avonds sfeervol verlicht. Op maandag van kan het van 12.00 tot 22.00 uur. Zonder entreekaartje voor de optocht is de toegang voor de tentoonstelling € 2,50; kinderen tot 12 jaar gratis. Het corso ontstond in 1898: op 5 september werd Wilhelmina tot koningin gekroond. Omdat Lichtenvoorde op die datum altijd kermis vierde, werd dat met een bloemencorso uitgebreid. In het begin niet jaarlijks: dit jaar vindt de 80e editie plaats.

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2010
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>