Eindhoven Folkwoods Festival

In het Philips de Jongh park in Eindhoven vindt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 augustus 2008 het 9e Folkwoods Festival plaats (2012: klik hier). Volgens de eigen website is het ‘een intiem festival met dagelijks 1800 bezoekers, dat onder bezoekers en artiesten een goede reputatie heeft’. Er komen meer dan 40 muziekacts uit binnen -en buitenland op een openluchtpodium en in drie tenten. De catering wordt niet geserveerd op en in plastic borden en bekertjes, maar in glazen en op serviesgoed. Veel folkmuziekfestivals bieden steeds meer popmuziek en wereldmuziek. Folkwoods houdt zich vooral bij de Europese traditie, maar dat wil niet zeggen dat er alleen traditionele volksmuziek klinkt. Naast Ierse, Vlaamse en Bretonse volksmuziek (de basis van wat meestel ‘folk’ wordt genoemd) is er bijvoorbeeld ook muziek van de VS tot Duitsland en Spanje, van Bulgaarse zang tot Scandinavische folk.

Zie ook ‘Breda Zomerfestival‘.

 

Er is veel aandacht voor duurzaamheid, een mooie aankleding en een goede sfeer. Naast muziek is er veel dans: zijn er dansworkshops en een folkbal. Geen ‘geitenwollen sokken’ dansavond in klederdrachten, maar een feest in je eigen kleren, met veel vooral jonge liefhebbers met instructie, live muziek en dj’s. Op Folkwoods wordt drie dagen gedanst (podium 3); het bal duurt ook drie dagen (in een speciale tent met optredens en danslessen). Er is een markt met kleding, accessoires, zonnebrillen, cd’s en geurtjes, maar ook stands van bijvoorbeeld Amnesty International. Verder draaien er films en is er poëzie te beluisteren. Daarnaast een instrumentbouwer markt en kinderanimatie. Voor tickets: zie website.

Zie ook ‘Festival Boulevard Den Bosch‘.

 

 

 

Lees ook:Eindhoven Folkwoods Festival
Lees ook:Parkfest strijkt neer in Philips de Jonghpark in Eindhoven
Lees ook:Folkwoods 2012 Eindhoven
Lees ook:Keltisch Midzomerfestival Nieuwschans 2012
Lees ook:Parkfest vervangt Folkwoods Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>