Storm domper voor Halfvastenfeest Zeeland

In de nacht van vrijdag op zaterdag (2008) raasde een storm over Nederland, die vooral in Noord Brabant en Zeeland veel schade veroorzaakte. In Zeeland, niet de provincie, maar het dorp aan de rand van de Peel, ten Zuidoosten van Oss, werd een circustent compleet verwoest. Het dorp viert dit weekend feest: de storm is een domper, maar het feest gaat door. Sinds veertig jaar viert Zeeland het Halfvastenfeest: vier weken na carnaval is het hier wéér even carnaval. Halverwege de vastenperiode mogen de teugels wel even worden gevierd, vinden de Zeelanders sinds veertig jaar. Dan rijdt een carnavalsstoet door het dorp, net als in België: daar gebeurt dat altijd al (2013: klik hier).  

 
 
De organisatie van het jaarlijkse Halfvasten haalde het Groot Russisch Staatscircus naar Zeeland, om er in samenwerking met Circus Boltini shows tegeven. ‘De tent is total loss’, zei circusdirecteur Hans Martens. De circustent waaide voor zijn ogen om. Het gevaarte stond vastgeketend aan vrachtwagens en sleurde die enkele meters mee. Hij schat de schade op 450.000 euro, maar volgens hem is dit soort schade niet te verzekeren. De kans is groot dat het Russische circus, dat permanent in Nederland verblijft, failliet is. Vanavond zou de tent dienen als feesttent. De show must go on: de organisatie heeft een andere tent geregeld, het feest gaat door. De vuurwerkshow aan het begin van de nacht van Halfvasten is wel afgelast. De optocht op zondag en het aansluitende feest gaan ook door: het feest is gratis toegankelijk.

Lees ook:Halfvasten feesten Zeeland
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland 2011
Lees ook:Halfvastenfeesten – halverwege de vastentijd even de teugels laten vieren
Lees ook:Halfvastenfeesten Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>