Muzikale Driekoningen in Amsterdam

Op zaterdag 5 januari organiseert museum ‘Ons lieve Heer op Solder’ in Amsterdam een bijzondere muzikale rondleiding door het gebouw. De tocht start om 14.00 uur en duurt twee uur. De route volgt het spoor van de drie koningen van de kelder tot de zolder en komt langs prachtige beelden en schilderijen over de geboorte van Christus.

Oude legenden over aartsengel Gabriël, de armoedige stal en de drie koningen wordt verteld door Wil van de Mark van Oculare. Clara Obscura gaat mee een brengt muziek: kerstliederen uit de 17e-eeuw, uit de schuilkerkentijd. De kerk was in de Gouden Eeuw een schuilkerk: openbare katholieke kerkdiensten waren verboden. Maar toen kende Amsterdam ook al een gedoogbeleid; zolang van buiten niet te zien wat zich binnen afspeelde, konden katholieken hun gang gaan. Zij hadden op zolder een eigen kerk ingericht.

 

 

Lees ook:Driekoningen-intocht in Den Bosch
Lees ook:Driekoningen Intocht Den Bosch 2015
Lees ook:Driekoningen intocht in Den Bosch
Lees ook:Zondag 3 januari: Drie Koningen Optocht in Den Bosch
Lees ook:Op kerstavond zitten de kerken heel even bomvol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>