Zaterdag 19 november: intocht Sint in Amsterdam

Zaterdag 19 november is de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum, maar voor menigeen is de échte intocht de dag erop in Amsterdam, de stad waarvan de Sint beschermheilige is. Daar komt Sint op zondag 13 november met honderden  Pieten aan en wordt hij verwelkomd door zo’n honderdduizenden toeschouwers. Rond tien uur is de Pakjesboot voor het eerst te zien op de Amstel bij de Omval, de wolkenkrabbers bij het Amstelstation. De boot vaart met een armada aan bootjes over de rivier de stad binnen en passeert rond 11.05 uur de Amstelsluizen bij Carré.

Zie ook: Zwarte Piet bestaat pas sinds 1850

Om 11.30 uur komt de boot aan bij het Scheepvaartmuseum en gaat Sinterklaas aan wal.  Om 12.30 uur begint hij vanaf het Scheepvaartmuseum met zijn gevolg aan de 79e Sinterklaasoptocht door de binnenstad. Om 14.45 uur komt het gezelschap op de Dam aan. Daar is een feestprogramma tot 15.30 uur. De route komt dit jaar niet over de Utrechtsestraat, Weteringsschans enLeidseplein. Altijd leuk: al decennialang klimmen levensgrote Pietenpoppen langs touwen in de Amsterdamse Bijenkorf (‘De hofleverancier van Sint Nicolaas’) omhoog en omlaag in de vier verdiepingen hoge hal.

Lees ook:Zondag 13 november: Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam 2011
Lees ook:Zondag 17 november intocht Sinterklaas in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>