Bloemencorso Eelde 2017

Zaterdag 2 en zondag 3 september vindt in  het Drentse Eelde (pal onder Groningen) het jaarlijkse Bloemencorso Eelde plaats. Het ‘kleurrijkste evenement van Drenthe’ vormt het sluitstuk van de jaarlijkse feestweek van Eelde. De wagens worden niet alleen opgesierd met bloemen: theater, figuranten en muziek spelen een grote rol. Motto dit jaar is ‘60 jaar verleden in het heden’.

De optocht start zaterdag om 14.30 uur. Zaterdag en zondag staat overdag de Corsomarkt op het festivalterrein en zaterdagavond spettert vuurwerk omhoog. Zondag staan de wagens op het festivalterrein opgesteld, vanaf 14.00 uur met figuranten te bekijken. In 1955 werd in het dorpshuis in Paterswolde de traditionele Floralia tentoonstelling gehouden, twee jaar daarna volgde het eerste bloemencorso

Lees ook:Bloemencorso en feestweek Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde: zaterdag 3 en zondag 4 september
Lees ook:Bloemencorso Eelde
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2012
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>