Spakenburgse Dagen 2017 – vanaf woensdag 19 juli

@Erik Feenstra

Van woensdag 19 juli tot en met 9 augustus vinden in het centrum van het Utrechtse vissersstadje Spakenburg vier keer de Spakenburgse Dagen plaats. Central staan zoals altijd de kleurrijke klederdracht die in de gemeente Bunschoten – waartoe Spakenburg behoort – sinds vele generaties gedragen wordt.

Zie ook: Vestingdagen Elburg

Vrouwen lopen het hele jaar nog regelmatig in klederdracht rond, maar op deze speciale dagen hijsen ook veel mannen en kinderen zich in ouderwetse dracht. Er is braderie, dans, er worden oude en nieuwe vormen van klederdracht getoond, netten geboet, scheepsmodellen geshowd en visveilingen gehouden. Er zijn optochten in klederdracht, bruidsshows, shantykoren, oude ambachten en voor de kinderen is er een kleedjesmarkt, een draaimolen, een springkussen en een clown. In de haven liggen authentieke botters, waarmee het publiek een tochtje over de randmeren kan maken.

Lees ook:Spakenburgse Dagen 2016
Lees ook:Spakenburgse Dagen 2015
Lees ook:Visserijdag Spakenburg
Lees ook:Maritiem Festival Enkhuizen
Lees ook:Vestingdagen Elburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>