Vlaggetjesdag 2017 Scheveningen – zaterdag 17 juni

Zaterdag 17 juni vindt in Scheveningen voor de 70e keer Vlaggetjesdag plaats, de dag die de komst van de Hollandse Nieuwe aankondigt. De haringvangst bestaat al eeuwen lang, maar  Vlaggetjesdag sinds begin jaren ’50. Aanvankelijk werden de schepen op zaterdag voor Pinksteren gepavoiseerd (versierd). Op Tweede Pinksterdag lagen de boten in de haven te pronken en de dag erop voeren ze uit. Tegenwoordig komen de vissersboten rond Vlaggetjesdag terug van de haringvangst.

Voor visliefhebbers, maar ook voor iedereen die niet van vis houdt, is er in de Scheveningse Haven van alles te beleven: oude zeilloggers, rondvaarten, miniatuurschepen, demonstraties, oud-Hollandse kinderspelen, wedstrijden vis fileren en de grootste vistafel van Nederland. Verder zijn er proeverijen, is er een informatiemarkt, een vlootschouw en een podiumprogramma me tonder andere Jan Smit. Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag vindt vrijdag vanaf 17.00 uur de grootste haringparty van Nederland plaats in de Tweede Haven, met live muziek. Op die dag komen de vissersschepen hier aan; sinds 70 jaar is dit de plek waar de Nederlanders ‘hun’ nieuwe haring verwelkomen.

Lees ook:Zaterdag 18 juni: Vlaggetjesdag Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjedag 2015 in Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjesdag 2013 in Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjesdag 2014 in Scheveningen
Lees ook:Vlaggetjesdag Scheveningen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>