Bloemencorso Leersum – zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus is Leersum, een dorp op de Utrechtse Heuvelrug in de buurt van Doorn, het decor voor de 64e editie plaats van het Bloemencorso Leersum. Augustus is als vanouds de oogstmaand in agrarische streken: dé maand om een feestje te bouwen, zoals oogstfeesten en optochten. Zo organiseert Leersum sinds 1952 iedere derde zaterdag van augustus een corso met dahlia’s: het grootste en kleurrijkste evenement van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Zie ookKastelentocht Doorn

Het corso is op zaterdag, met praalwagens, figuranten en muziekcorpsen, maar ook met een braderie, kunstmarkt, kermis, corso trein, kindervertier, horecaplein, rondritten in cabrio’s, feest en afsluitend vuurwerk. Vanaf 10.30 uur worden de versierde wagens op de Englaan gejureerd. Dweilorkesten en muziekcorpsen zorgen voor muzikaal vertier en na een optocht van 25 klassieke tractoren over het parcours start het corso om 14.00 uur. De stoet rijdt twee keer over het parcours. Bij de tweede ronde worden bij de tribune de prijzen verdeeld. Traditioneel mag de wagen met de hoogste klassering bij de tribune stoppen om dit met het publiek te vieren. ‘s Avonds is er een gratis feest in de tent op het Kerkplein en om 22.00 uur sluit vuurwerk de dag af. Zondag zijn alle praalwagens van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken, vanaf 14.00 uur met figuratie. Ook is er opnieuw een braderie, kindervertier en kermis. Tickets: zie website.

Lees ook:Bloemencorso Leersum 2015
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2014
Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2013
Lees ook:Bloemencorso Leersum ‘ontmoeting met dahlia’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>