Pramenrace 2015 in Aalsmeer

Zaterdag 12 september vindt in Aalsmeer de 30e editie plaats van de Pramenrace op de Westeinderplassen, het hoogtepunt van de feestweek (2016: klik hier). De Aalsmeerse Pramenrace start om 12.30 uur aan de Pontweg. Pramen zijn platte houten schuiten die vroeger werden gebruikt om bloemen naar de bloemenveiling te vervoeren. Tijdens de race moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren. Het thema van de Pramenrace is dit jaar: ‘Commercials’. Meet dan 150 schuitjes hebben zich ingeschreven. Veel deelnemers passen hun praam aan het thema aan, met veel kleuren en verklede deelnemers. 

Jarenlang was Aalsmeer beroemd om haar Bloemencorso, maar de Pramenrace werd groter en sinds 2007 bestaat het corso niet meer. In 2011 keerde het terug onder een nieuwe naam, maar editie 2015 – die 20 en 21 september op de planning stond – gaat wegens gebrek aan sponsoren niet door. Wat nog altijd bestaat, is de Feestweek Aalsmeer, van 6 tot en met 12 september in het centrum, met op zaterdagavond de feestavond Aalsmeer Loves the 90s.  Niet dit weekend – zoals vorig jaar – maar 19 en 20 september vindt de 14e editie van het motorsport event HiBra plaats, met op zaterdag De 3 uur van Aalsmeer en op zondag de Klassieke Demoraces.

Lees ook:Pramenrace Aalsmeer 2011
Lees ook:Pramenrace 2013 Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september
Lees ook:Zaterdag 10 september: Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Aalsmeer Festival en Pramenrace

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>