Uitzwaaien Sinterklaas op zaterdag 6 december

Sinterklaas vertrekt meteen na vrijdag 5 december terug naar Spanje. In een grijs verleden was het gebruikelijk om de Goedheiligman officieel uit te zwaaien, maar wij weten niet beter dan dat hij met stille trom vertrekt. Twee jaar geleden werd die verloren gewaande traditie opgepikt door Haarlem en Scheveningen. Zaterdag 6 december vertrekt Sint vanuit een aantal plaatsen (2015: klik hier):

Aarle-Rixtel (NB): 18.30 uur voor de kiosk middenin het dorp aan de Kouwenberg, lampionnenoptocht met Sinterklaas naar de jachthaven aan het kanaal, waar de Pakjesboot klaarligt.

Ermelo (Gld): tussen 11.30 en 12.30 uur wordt Sint uitgezwaaid vanaf het Molenaarsplein, waar hij met zijn Pieten vertrekt vanuit Het Pak(jes)huis (museum Het Pakhuis).

Geertruidenberg-Raamsdonksveer (NB): 18.00 uur vanuit Boelaars Zalencentrum, Keizersdijk 48.

Haarlem: 14.00 uur wordt Sinterklaas ontvangen op de Grote markt. Daarna gaat hij naar de stoomboot, die aan het Spaarne ligt afgemeerd. De uittocht is een experiment. ‘Als het een mooi afscheidsfeest wordt, dan doen we het volgend jaar weer’, meldt de organisatie.

Harderwijk: om 16.15 uur vertrekt een lampionnenoptocht vanaf het Sinterklaasmagazijn aan de Luttekepoortstraat (tegenover de Action) via de Markt en de IJsbaan naar de haven. Daar neemt hij om 17.30 uur afscheid van iedereen.

Hoek van Holland: uittocht vanaf 17.00 uur bij de tennisvereniging, 17.30 uur aankomst Berghaven, 17.45 uur vertrekt de boot van Sinterklaas en wordt siervuurwerk afgestoken.

Lage Zwaluwe (NB): vanaf de grienden, richting de haven, Nieuwstraat 8; tijd niet bekend.

Monnickendam: 18.00 uur hommage aan de Sint bij de Grote Kerk. De Pieten danse nen de kinderen begeleiden Sint naar de Haven. Daar ligt de stoomboot klaar.

Oostzaan: vanaf 17.45 uur verzamelen met lampionnen op het Kerkplein. Om 18.00 uur wordt Sinterklaas op het bordes van het gemeentehuis verwacht. Samen met de danspieten volgt een afscheidsfeestje. Rond 18.30 uur vertrekt Sint.

Uithoorn: 17.00 uur RK basisschool De Springschans, Eendracht 8.

Wijk bij Duurstede: lampionnenoptocht. Om 19.00 uur vertrekt Sint vanaf Kasteel Duurstede, begeleid door een fanfarecorps en majorettes. Aankomst in de Haven om 19.30 uur.

Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas 2011
Lees ook:Uitzwaaien Sint en Piet tijdens Uittocht Sinterklaas 2012
Lees ook:Uittocht Sint gaat gewoon door
Lees ook:Uittocht Sint: Sinterklaas uitzwaaien als hij naar Spanje teruggaat
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas als hij terug naar Spanje gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>