Bloemencorso Lichtenvoorde 2014

Zondag 14 september beleeft de Achterhoek de 85editie plaats van het Bloemencorso van Lichtenvoorde. Iedere tweede zondag van september komen zo’n 40.000 bezoekers naar één van de grootste dahliacorso ter wereld. Maar liefst 180.000 dahlia’s versieren de praalwagens, die om 14.00 uur met showkorpsen, dansers en dweilorkesten vertrekken vanaf het tentoonstellingsterrein bij ‘De Swite’ aan de Gert Reindersstraat. Om 11.00 uur worden de corsowagens gejureerd, een uur later gaat de kermis in het centrum open en van 16.30 tot 23.00 uur zijn de wagens te bekijken op het tentoonstellingsterrein. Vanaf 19.00 uur is het dansen geblazen in diverse horecagelegenheden.

Maandag start het corso voor de tweede tocht door Lichtenvoorde om 09.00 uur. Om 10.00 uur begint het vogelschieten bij ‘De Swite’ en gaat de kermis open. Vanaf 11.30 uur wordt weer gedanst in horecagelegenheden en tot 22.00 uur zijn de praalwagens bij de Swite te bekijken. Dinsdag staat de grote jaarmarkt in het centrum, is er opnieuw kermis, vanaf 12.00 uur dansen en om 22.00 uur worden het driedaagse feest afgesloten met vuurwerk. Tickets voor corso en tentoonstelling: zie website. Het corso ontstond in 1898: op 5 september werd Wilhelmina tot koningin gekroond. Op die datum stond de kermis altijd in Lichtenvoorde en dat werd dat met een bloemencorso uitgebreid.

Zie ook: Bloemencorso Valkenswaard

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2011
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2010
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>