Fruitcorso en Appelpop Tiel 2014

Zaterdag 20 september beleeft Tiel de 54e editie van het Fruitcorso (2015: klik hier). Het weekend ervoor vindt Appelpop plaats. De twee evenementen vinden dit jaar dus niet in hetzelfde weekend plaats, zoals voorgaande jaren. Tiel is het centrum van de Betuwe, ‘de boomgaard van Nederland’ en organiseert ieder jaar in september een corso met praalwagens opgebouwd uit zaden, groenten en fruit. Vast onderdeel van de feestweek voorafgaand aan het corso is het leggen van fruitmozaïeken langs de stadsgracht.

Donderdagavond opent de burgemeester het Fruitcorso met het ontsteken van de lampjes aan de stadsgracht. Zaterdag 13 september kiest de jury het fraaiste exemplaar uit. Donderdag opent ook de kermis en vrijdag 12 en zaterdag 13 september is de Waalkade het domein van Appelpop. Zondagmiddag 14 september vindt Corsopop in het Kalverbos plaats. Het Fruitcorso begint zaterdag 20 september om 13.00 uur.  De toegang tot het parcours is gratis, maar vanaf betaalde zitplaatsen op de tribune is het zicht beter. Na de optocht zijn de praalwagens tot en met maandag 22 september te bezichtigen op de Veemarkt en rond het Kalverbos, met zondag 21 september vertier, muziek en de Fruitcorsofair. Beide zondagen is het Koopzondag in de binnenstad van Tiel, met op 14 september voor de vijfde keer het Mode Event. Zondag 20 september vindt in het nabijgelegen Buren de halfjaarlijkse Kunstmarkt Buren plaats.

Lees ook:Fruitcorso 2011 Tiel
Lees ook:Fruitcorso Tiel 2012
Lees ook:Fruitcorso Tiel 2010
Lees ook:Fruitcorso 2015 Tiel
Lees ook:Fruitcorso 2013 in Tiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>