Bloemencorso Leersum 2014

Zaterdag 16 en zondag 17 augustus staat Leersum, een dorp op de Utrechtse Heuvelrug in de buurt van Doorn, in het teken van de 62e editie van het Bloemencorso Leersum (2015: klik hier). Augustus was vroeger als oogstmaand in agrarische streken: dé maand om een feestje te bouwen, zoals oogstfeesten en optochten. Zo organiseert Leersum sinds 1952 iedere derde zaterdag van augustus een corso met dahlia’s.

 

Het corso staat zaterdag op het programma, zondag zijn alle praalwagens te bewonderen. Zaterdag begint om 10.00 uur de braderie en kunstmarkt, er is kindervertier, het Kerkplein is horecaplein, op het terrein aan de Oude Kolk staat de kermis en het treintje Corso Expres rijdt over het parcours. Vanaf 10.30 uur worden de versierde wagens op de Englaan gejureerd.  Dweilorkesten en muziekcorpsen zorgen voor muzikaal vertier en na een paradecorps van cabrio’s over het parcours start het corso om 14.00 uur. De stoet rijdt twee keer over het parcours. ‘s Avonds is er een gratis feest in de tent op het Kerkplein en om 22.00 uur sluit vuurwerk traditioneel de dag af. Zondag zijn alle praalwagens van 12.00 tot 17.00 uur te bekijken, vanaf 14.00 uur met figuratie. Ook is er opnieuw een braderie, kindervertier en kermis.

Lees ook:Bloemencorso Leersum 2015
Lees ook:Bloemencorso Leersum – zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2013
Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>