Fruitcorso 2013 in Tiel

Zaterdag 14 september 2013 trekt voor de 53e keer het Fruitcorso door Tiel (2014: klik hier). De optocht draait helemaal om praalwagens, opgebouwd uit zaden, groenten en fruit: appels, peren, noten, paprika’s en druiven. Tiel is het centrum van de Betuwe, ‘de boomgaard van Nederland’ en organiseert het corso iedere tweede zaterdag van september. Twintig deelnemers uit zeven gemeenten hebben meesterwerken gemaakt.

Vast onderdeel van de feestweek voorafgaand aan het corso is het leggen van zo’n 25 unieke fruitmozaïeken langs de stadsgracht, die iedere avond sprookjesachtig worden verlicht en tot en met zondag 15 september blijven liggen. Het corso begint  zaterdag om 13.00 uur en rijdt voor het eerst niet twee, maar drie rondes.  De toegang tot het parcours is gratis, maar vanaf betaalde zitplaatsen op de tribune is het zicht beter. Na de optocht zijn de praalwagens tot en met maandag 16 september te bezichtigen op het evenemententerrein Fruit Adventure Rivierenland aan de Teisterbantlaan. Daar staat ook de Fruitcorsofair en het Fit&Fun terrein voor de jeugd. Vrijdag en zaterdag vindt op de Waalkade de 22e editie van Appelpop plaats.

Lees ook:Fruitcorso Tiel 2012
Lees ook:Fruitcorso 2015 Tiel
Lees ook:Fruitcorso 2011 Tiel
Lees ook:Fruitcorso en Appelpop Tiel 2014
Lees ook:Fruitcorso Tiel: zaterdag 16 september

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Fruitcorso 2013 in Tiel

 1. vico

  was mooi , maar alleen dat parkeren is geldklopperij.
  gratis parkeren ,maar wel een kaar voor 6 euro per persoon voor de transfer bus.dat telt lekker al aan met vijven.

    /   Reply  / 
 2. henk

  ik ga prinsjesdag bombarderen!

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   waar sláát dit op?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>