Sint Maartensfeesten 2017 in Utrecht

Zaterdag 11 november is het Sint Maarten, wanneer kinderen verkleed met lampionnen de deuren langsgaan en zingen in ruil voor snoep. Voor de stad Utrecht betekent de heilige veel meer, want hij is de schutspatroon van de Domstad. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Het rood-wit in het stadswapen symboliseert deze daad. In Europa is Utrecht een van de bekendere Sint Maarten-steden.

Sint Maarten werd geboren in 316, vorig jaar bij de 1700ste verjaardag de reden om de Sint Maartensfeesten niet drie dagen, maar een volle week te laten duren. Ook dit jaar: van 3 tot en met 12 november. De feesten begonnen zaterdag met voor de zevende keer een parade door de stad met zelfgemaakte lichtsculpturen en lampionnen. Het was tegelijkertijd het begin van de zesde editie van de knusse winterweken ‘Winter Utrecht‘, met de ontsteking van de feestverlichting. Museum het Catharijneconvent besteedt als vanouds veel aandacht aan de heilige, daarnaast zijn eer meer dan 25 events op diverse locaties in de stad. En uiteraard lopen kinderen op zaterdagavond 11 november, wanneer het ‘echt’ Sint Maarten is, zingend van deur tot deur en bedelend om snoep.

Lees ook:Sint Maartensfeesten Utrecht: zaterdag 5 t/m zondag 13 november
Lees ook:Sint Maarten Parade: hoogtepunt Sint Maarten Feesten in Utrecht
Lees ook:Sint Maartenfeesten in Utrecht
Lees ook:Sint Maarten stadsevenement in Utrecht
Lees ook:Vrijdag 11 november: Sint Maarten – lampionnenoptochten en zingen voor snoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>