Marathon Eindhoven 2017

Zondag 8 oktober vindt in Eindhoven de 34editie plaats van de Marathon Eindhoven. In 1982 vierde de lichtstad ‘Eindhoven 750 Jaar Stad’ en hield toen haar eerste marathon. De laatste jaren stond het evenement in het rijtje van de tien snelste marathons ter wereld. Het is een echte stadsmarathon, dwars door het stedelijk gebied van de regio Eindhoven. 

De marathon wordt dit jaar voor het eerst uitgesmeerd over twee dagen: de populaire 10km-loop vindt zaterdagavond plaats. Inschrijven kan op deze dag tot 19.00 uur.Voorlopig staat de start gepland om 19.30 uur. In het Beursgebouw staat de  Lopersmarkt en het wedstrijdsecretariaat. Daar kunnen de startnummers worden opgehaald, bevindt zich een kledingdepot en is de EHBO aanwezig voor massages. De marathon wordt omlijst met meer dan 50 acts langs het parcours: het Marathon Festival, een onmisbaar geworden onderdeel van de Eindhoven marathon. Populaire highlights zijn onder meer de Markt, Catharinaplein Stratumseind en Geldropseweg. De Marathon start om 10.00 uur. Naast de hele marathon zijn er de halve en de kwart marathon, de City Run over 5 kilometer en de Mini Marathon over 2,5 kilometer. Alle looponderdelen finishen op de Vestdijk, ter hoogte van Hotel Pullman.

Lees ook:Zondag 9 oktober: Marathon Eindhoven
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven 2014
Lees ook:Zondag 11 oktober: Marathon Eindhoven
Lees ook:Marathon Eindhoven 2012
Lees ook:Marathon Eindhoven 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>