Fruitcorso Tiel: zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september trekt het jaarlijks  Fruitcorso voor de 57e keer door Tiel, een jaarlijkse uniek evenement met fruit in de hoofdrol. ‘Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien’ in het centrum van ‘de boomgaard van Nederland’: de Betuwe (parcours en verdere info: zie website). Het Fruitcorso staat sinds 2013 op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland.

Het corso wordt voor de 17e keer voorafgegaan door het Kindercorso. Het Fruitcorso start 13.30 uur trekt door het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. De toegang is gratis, voor tribuneplaatsen moet worden betaald. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten. Het corso wordt voorafgegaan door een feestweek. Zo liggen er tot en met 19 september fruitmozaïeken in Tiel – een traditie van ruim een halve eeuw oud – en zijn de praalwagens na de optocht tot en met 18 september te bezichtigen op het Kalverbos. Daar vindt zaterdag en zaterdag en zondag het Foodtruck Festival plaats.

Lees ook:Fruitcorso Tiel: zaterdag 17 september
Lees ook:Fruitcorso 2015 Tiel
Lees ook:Fruitcorso 2011 Tiel
Lees ook:Fruitcorso en Appelpop Tiel 2014
Lees ook:Fruitcorso Tiel 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>