Visserijdagen Harlingen – 30/8 t/m 2/9

Woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september beleeft de Friese havenstad Harlingen de 58e editie gehouden van de Visserijdagen Harlingen. De eerste keer was in 1959, toen  de stad haar 725ste verjaardag vierde. In 2010 werden de Visserijdagen uitgekozen tot beste regio-evenement van Nederland. Naast muziek is er een uitgebreid programma met sport, kunst, muziek, zang, dans, gastronomie, cultuur, circus Slijm, kindervertier en verschillende markten.

Een paar hoogtepunten: woensdag opent de burgemeester de Visserijdagen om 15.00 uur op de Grote Bredeplaats. Om 19.00 uur start het Wielenrcriterium en de Visserijdagen-loop, om 19.30 uur start het DOKfestival op de Willemshaven met onder meer Douwe Bob en Jan Smit en om 20.00 uur Vispop op de Grote Bredeplaats. Donderdag begint om 19.30 uur het WK Krikken in de Rommelhaven. Vrijdagmiddag is Ringrijden met Froese Sjezen door het centrum en een defilé van brandweerjorpsen.  Hoogtepunt is zaterdag, met de Open Dag op de Visserijhaven, de Grote Jaarmarkt in de binnenstad, het Sambafestival, om 17.00 uur de Vlootschouw en vanaf 21.30 uur het afsluitende ‘Groots Vuurwerk’.

Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2016 – woensdag 24 t/m zaterdag 27 augustus
Lees ook:55e Visserijdagen Harlingen!
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2013
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2012
Lees ook:Visserijdagen Harlingen 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>