Canal Parade Amsterdam – zaterdag 5 augustus

Amsterdam maakt zich op voor de 22e Canal parade, het jaarlijkse hoogtepunt van Pride Amsterdam, op zaterdag 5 augustus. Niet alleen de Pride onderging een aantal opmerkelijke veranderingen (inhoudelijk, maar ook het weghalen van het woordje ‘Gay’ in de titel), ook Canal Parade. Om grachtenbewoners niet te veel in het harnas te jagen, is het aantal straatfeesten geminiseerd. De botenparade vaart de stoet in omgekeerde richting, omdat de organisatie denkt dat de doorstroming daardoor vlotter verloopt. De tocht begint om 12.30 uur bij het Scheepvaartmuseum en loopt via de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok.
Elke grote wereldstad kent een eigen Gay Pride Festival, vaak met een streetparade. In Amsterdam vaart  sinds 1996 ieder jaar een botenparade door de Prinsengracht. Het lijkt een beetje op Koninginnedag, maar in de regel een stuk gemoedelijker. Regen is nogal eens een spelbreker, maar het ziet ernaar uit dat het zaterdagmiddag droog blijft. De Canal Parade is na Koninginnedag en de Uitmarkt de derde jaarlijkse publiekstrekker in de hoofdstad. Er varen 80 boten mee, met homo’s en lesbiennes ‘in allerlei varianten’, maar ook met instanties en bedrijven met eigen ‘roze’ medewerkers, zoals: de politie, defensie, de brandweer, Waternet, banken, politieke partijen, omroepen en andere bedrijven.

 

Lees ook:Amsterdam roze feeststad tijdens Canal Parade
Lees ook:Canal Parade 2011 kleurt Amsterdam roze
Lees ook:Canal Parade kleur Amsterdam roze
Lees ook:Gezellige drukte tijdens Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Extra beveiligde Canal Parade Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>