Festival Weekend Woudrichem 2017

Sinds 1971 vindt in het historische Woudrichem rond Hemelvaart het jaarlijkse Festival Weekend Woudrichem  plaats, dit jaar van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei. Het vesting- en vissersstadje tegenover Slot Loevestein  beleeft dit jaar de 47e editie, met als grote publiekstrekker het Woerkums kampioenschap vis bakken op donderdag.

Dan strijden ruim dertig deelnemers om de eer en hangt er in het stadje een unieke historische sfeer, met oude ambachten, visserskoren en shantykoren. Zaterdag 27 mei is de traditionele jaarmarkt, een kinderrommelmarkt, kindervertier en zijn er straatartiesten en muzikale optredens. Rondom het Visserijmuseum staat al even traditiegetrouw het Levend Museum en op de Afgedamde Maas zindt de eerste Dutch International St Skyff Allys regatta plaats.

Woudrichem (of Woerkum) heeft sinds 1356 stads- en sinds 1362 visrechten. Het vestingstadje ligt strategisch waar de Maas in de Waal uitkomt, met Gorinchem aan de overkant van de Waal en Slot Loevestein aan de overkant van de Maas. De Leugenbank op Den Bol is een markant punt met fraai uitzicht over de rivieren. Door de jaren heen vertelden vissers hier elkaar hun (al dan niet sterke) verhalen. Toen de zalm in de rivieren uitstierf, verdween de visserij in Woerkum, maar de herinneringen aan het rijke visserijverleden bleven, zoals het Visserijmuseum, de stadshaven en de historische werf.

Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2015
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2012
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem
Lees ook:Woudrichem Festival Weekend
Lees ook:Slot Loevestein met sluiting bedreigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>