Tulp Festival Amsterdam 2017

Voor het derde achtereenvolgende jaar hult Amsterdam zich komend voorjaar in een uitzinnige kleurenpracht. Tijdens het Tulp Festival 2017 van 1 april tot en met 14 mei zullen op ruim 60 locaties in de hoofdstad meer dan 500.000 tulpen te bewonderen zijn. Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen domineren straten, pleinen en groenstroken in de verschillende stadsdelen. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. Een fraai uitgevoerd informatiegidsje met routekaarten, geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via tulpfestival.com,  Facebook en Instagram: @tulpfestival (bron: persbericht).

Zie ook: Keukenhof 2017

-
Rode tulpenloper
Beeldbepalend tijdens Tulp Festival 2017 zal de ‘rode tulpenloper’ zijn die vanaf het Centraal Station wordt uitgerold. Tienduizenden tulpen zullen vanaf 1 april wandelaars en fietsers begeleiden op hun route vanaf het Stationsplein, langs het Damrak, de Dam, het Rokin tot aan de Munt.
-
Vaste tulplocaties
Veel van de bekende tulpenlocaties laten vanaf april 2017 opnieuw een schitterend palet aan soorten en kleurschakeringen zien, zoals: Andaz hotel, Cromhouthuis/Bijbels Museum, Conservatorium Hotel, De Vergulden Eenhoorn, Double Tree by Hilton, EYE Amsterdam, Hermitage, Hilton Amsterdam, Hotel Casa 400, Marineterrein, Museumplein, Museum Van Loon, Museum Willet-Holthuysen, NEMO, Oostpoort, Rijksmuseum, Tulip Museum, Sofitel The Grand, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Noord, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Zuid, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam.
-
Nieuwe locaties
Aangetrokken door het motto van het Tulp Festival ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ zijn in april 2017 op verschillende nieuwe locaties tulpen te bewonderen. Het gaat onder andere om het Rembrandtplein, IJburg, de Corn. Schuytstraat, winkelcentrum Gelderlandplein, verschillende havenlocaties en metrostations en hotellocaties als Amstel Hotel, Pulitzer en Tropenhotel.
-
Tulpen in soorten en maten
Najaar 2016 zijn op diverse locaties tulpenbollen geplant in de volle grond, voor andere locaties zijn tulpencomposities in potten ontworpen. De tulpen in de potten bloeien vanaf 1 april, de kweker kan het groeiproces immers enigszins beïnvloeden. Voor de bloeiperiode van de tulpen in de volle grond is het een beetje afwachten waar en wanneer iets bloeit. Daarop hebben alleen de weergoden invloed. De afgelopen twee jaar liep de bloeiperiode door tot half mei, reden om het Tulp Festival 2017 te verlengen van 1 april tot en met 14 mei. De actuele bloeilocaties worden vanaf de opening aangegeven op de website.
-
Over het Tulp Festival Amsterdam
Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen. Amsterdam draagt de naam tulpenstad te zijn, maar daarvan zag je de laatste decennia in de openbare ruimte weinig terug. Toen Saskia Albrecht in in Istanbul het daar befaamde tulpenfestival bezocht – 14 miljoen tulpenbollen worden daar jaarlijks door de gemeente geplant -  werd op de terugreis het idee geboren in Amsterdam een vergelijkbaar groots festival op te zetten, met voor iedere Amsterdammer een tulp. Dat zijn ruim 830.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid zal worden.
-

Lees ook:Tulp Festival Amsterdam
Lees ook:Honderdduizenden tulpen kleuren Amsterdam in april tijdens Tulp Festival
Lees ook:Nationale Tulpendag: gratis tulpen plukken op de Dam
Lees ook:Tulp Festival zet Amsterdam met Pasen in vuur en vlam
Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>