Dickens Festijn Deventer – 17 en 18 december

Zaterdag 17 en zondag 18 december vindt in Deventer de 26e editie plaats van het Dickens Festijn. Voor twee dagen herleeft de 19e eeuw van de Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) in de Hanzestad. In de straatjes van het historische Bergkwartier wandelen ruim 950 personages uit zijn beroemde boeken rond: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, de Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkelappen, kantoorklerken en deftige lieden. De toegang is gratis, maar er kan een wachttijd tot zo’n anderhalf uur zijn bij de toegang in de Walstraat. Bezoekers worden met dranghekken via de Keizerstraat tussen 11.00 en 17.00 uur groepsgewijs naar de enige ingang van het terrein geleid.

Zie ookKerst in Oud-Kampen

Het Dickens Festijn wordt beide dagen afgesloten met een Sing-a-long in de Bergkerk om 17.30 uur. In de Grote of Lebuïnuskerk staat donderdag tot en met zaterdag de jaarlijkse Grote Kerk Kerstmarkt en in de Oude Mariakerk staat zaterdag en zondag de jaarlijkse antiek- en brocantemarkt. Op de Worp wordt zaterdag een nieuw (gratis) kerstevenement gehouden: WinterWorpLand, van 14.000 tot 20.00 uur.  Zondagmiddag zijn er gratis kerstconcerten in de Broederenkerk en de Grote of Lebuïnuskerk.

Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2014
Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Dickens Festijn Deventer
Lees ook:Dickens Festijn in Deventer
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2012
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>