Drijvende Kerstmarkt Leiden begint vrijdagavond 16 december met Lichtjesparade

Vrijdag 16 tot en met woensdag 28 december staat Kerstmarkt Leiden op het water van de Nieuwe Rijn: de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. De markt telt circa 70 sfeervol aangeklede chalets. Samen met de ijsbaan op de Nieuwe Rijn en de nostalgische kermis (tot en met 8 januari op het Stadhuisplein) is de historische binnen stad omgetoverd tot een echt winterdorp, met live muziek en rondvaarten langs de kerstmarkt.

Zie ook: Royal Christmas Fair Den Haag en Gouda bij Kaarslicht

Nieuw dit jaar is Joris’ Kerstboom, bekend van het Bosch Winterparadijs in Den Bosch, die op 16 december op de Beestenmarkt wordt ontstoken. Op de openingsavond vindt de Lichtjesparade plaats, met zo’n 700 basisschoolleerlingen, sinds zes jaar niet meer weg de denken in de winterse Sleutelstad. De kerstmarkt is voor het eerst ook open op tweede kerstdag en een aantal dagen na kerst. De openingstijden zijn van 12.00 tot 21.00 uur, op de openingsdag 16 december vanaf 17.00 uur en op 26 en 28 december van 12.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Bosch Winterparadijs 2014 op Parade van Den Bosch
Lees ook:Bosch Winterparadijs 2013
Lees ook:Bosch Winterparadijs op de Parade
Lees ook:Bosch Winterparadijs op De Parade ‘s-Hertogenbosch
Lees ook:Kaarsjesavond Oudewater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>