GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november

Zaterdag 12 november begint in Eindhoven de elfde editie van het lichtkunstfestival GLOW. Vanaf 18.30 uur is Eindhoven met recht dé Lichtstad van Nederland, tot en met zaterdag 19 november. Zo’n 40 kunstenaars hebben lichtinstallaties en lichtprojecties gemaakt die met elkaar zijn verbonden door een looproute, dit jaar met twee lussen. GLOW is gratis en trok vorig jaar 730.000 bezoekers.

Vorig jaar was het in het Stadswandelpark zo druk, dat de organisatie dit jaar voor twee routes heeft gekozen: de GLOW-route door de binnenstad (‘City-route’), en een ‘GLOW-tech’ over de campus van de TU-Eindhoven. Op de tweede route (‘GLOW Next’), zijn experimenten te zien die ‘voor het eerst het licht zien’, maar ook de recordpoging ‘langste beheersbare blikseminslag ooit’.  Iedere route is in 2 tot 2,5 uur te belopen. De objecten zijn uitgelicht vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 24,00 uur, zondag tot en met donderdag van 18.30 tot 23.00 uur.

Eindhoven en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, In 1870 kwam hier een luciferfabriek en in 1891 opende Philips hier een gloeilampenfabriek. Inmiddels heeft Philips veel producties naar het buitenland verplaatst, maar Eindhoven groeide uit tot High Tech metropool, waar licht, kust, architectuur en design samenkomen, zoals te zien in de Dutch Design Week en GLOW. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen in Nederland.

Lees ook:GLOW Eindhoven 2017
Lees ook:GLOW 2014 in Eindhoven
Lees ook:Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven
Lees ook:GLOW 2011 Eindhoven
Lees ook:GLOW 2012 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>