Allerheiligenmarkt ‘Adrillen’ al twee eeuwen in Winschoten

De eerste twee maandagen van november staat in Winschoten al meer dan twee eeuwen de Allerheiligenmarkt, verbasterd tot ‘Adrillen‘. Het is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen, die voor het eerst in 1815 of 1816 werd gehouden en sindsdien ieder jaar werd gehouden. Jaarlijks komen er ruim dertigduizend bezoekers naar het hart van Oost-Groningen.

De Allerheiligenmarkt bestaat vier onderdelen: de warenmarkt en alleen op de eerste marktdag: kermis, de horeca op het Marktplein en de hobbymarkt. De Adrillen zijn altijd op de eerste maandag van november, de Lutje Adrillen op de tweede (14 november). Traditiegetrouw opent de burgemeester de Adrillen om 10.00 uur met een daverend kanonschot voor het gemeentehuis van Oldambt. Meer dan honderd kramen staan op de Venne en het Burg. Schönfeldplein, de kermis op he  Marktplein en de hobbymarkt in Cultuurhuis De Klinker.

Lees ook:Tweehonderd jaar Adrillen jaarmarkt in Winschoten
Lees ook:Winschoten beleeft 199e Adrillen Jaarmarkt
Lees ook:RUN Winschoten met NK 100 km
Lees ook:Lappendag Hoorn 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>