Fruitcorso Tiel: zaterdag 17 september

Zaterdag 17 september trekt het jaarlijks  Fruitcorso voor de 56e keer door Tiel, een jaarlijkse uniek evenement met fruit in de hoofdrol. ‘Fruit zoals het nog nooit heeft gezien’, belooft de website (waar helaas nergens zaken als startplek en route te vinden is), in het centrum van ‘de boomgaard van Nederland’: de Betuwe. Het Fruitcorso staat sinds 2013 op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland.

Zie ook: Eropuit in september

Het corso wordt voor de 16e keer voorafgegaan door het Kindercorso. Het Fruitcorso start 13.30 uur trekt door het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. De toegang is gratis, voor tribuneplaatsen moet worden betaald, maar die zijn uitverkocht. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten. Het corso wordt voorafgegaan door een feestweek. Zo liggen er tot en met 19 september fruitmozaïeken in Tiel – een traditie van ruim een halve eeuw oud – en staan de praalwagens na de optocht tot en met 19 september opgesteld op het Kalverbos. Daar vindt zondag de Fruitcorso Fair plaats en staat zaterdag en zondag het Foodtruck Festival.

Lees ook:Fruitcorso Tiel: zaterdag 16 september
Lees ook:Fruitcorso 2015 Tiel
Lees ook:Fruitcorso Tiel 2010
Lees ook:Fruitcorso en Appelpop Tiel 2014
Lees ook:Fruitcorso 2011 Tiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>