Spakenburgse Dagen 2016

Van woensdag 20 juli tot en met 10 augustus vinden in het centrum van het Utrechtse vissersstadje Spakenburg vier keer de Spakenburgse Dagen plaat, van 10.00 tot 17.30 uur. Central staan zoals altijd de kleurrijke klederdracht die in de gemeente Bunschoten – waartoe Spakenburg behoort – sinds vele generaties gedragen wordt.

Zie ook: Vestingdagen Elburg

Vrouwen lopen het hele jaar nog regelmatig in klederdracht rond, maar op deze speciale dagen hijsen ook veel mannen en kinderen zich in ouderwetse dracht. Er is dans, een bruiloftsoptocht, er worden oude en nieuwe vormen van klederdracht getoond, netten geboet, scheepsmodellen geshowd en visveilingen gehouden. Er is muzikaal vertier, er zijn oude ambachten en er is een draaimolen en een clown voor de kinderen. In de haven liggen authentieke botters, waarmee het publiek een tochtje over de randmeren kan maken.

Lees ook:Spakenburgse Dagen 2015
Lees ook:Spakenburgse Dagen 2017 – vanaf woensdag 19 juli
Lees ook:Visserijdag Spakenburg
Lees ook:Maritiem Festival Enkhuizen
Lees ook:Kadedagen 2015 in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>