Fruitcorso 2015 Tiel

Zaterdag 19 september trekt voor de 55e keer het Fruitcorso door Tiel (2016: klik hier), een jaarlijkse optocht met praalwagens, opgebouwd uit zaden, groenten en fruit: appels, peren, noten, paprika’s en druiven. Tiel is het centrum van ‘de boomgaard van Nederland’ – de Betuwe. Het corso start om 13.00 uur en rijdt twee rondes door de stad. Voor de 15e keer maakt het Kindercorso er deel van uit. De toegang is gratis, maar vanaf betaalde zitplaatsen op de tribune is het zicht beter.

Na de optocht zijn de praalwagens tot en met maandag 21 september te bezichtigen op het evenemententerrein, waar zondag ook de Fruitcorsofair plaatsvindt. Het corso wordt voorafgegaan door een feestweek. Vast onderdeel sinds 50 jaar zijn de fruitmozaïeken langs de stadsgracht (dit jaar zijn het er 22), die iedere avond sprookjesachtig worden verlicht en tot en met zondag 20 september blijven liggen. Op die slotdag vindt de Corsofair plaats, staat er een braderie in het centrum en verzorgt Schouwburg Agnietenhof het Cultuurpodium in het Kalverbos.

Lees ook:Fruitcorso Tiel 2012
Lees ook:Fruitcorso 2011 Tiel
Lees ook:Fruitcorso 2013 in Tiel
Lees ook:Fruitcorso en Appelpop Tiel 2014
Lees ook:Fruitcorso Tiel: zaterdag 16 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>