Bloemencorso Leersum 2015

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus vindt in Leersum, een dorp op de Utrechtse Heuvelrug in de buurt van Doorn, de 63e editie plaats van het Bloemencorso Leersum (2016: klik hier). Augustus was vroeger als oogstmaand in agrarische streken: dé maand om een feestje te bouwen, zoals oogstfeesten en optochten. Zo organiseert Leersum sinds 1952 iedere derde zaterdag van augustus een corso met dahlia’s.

 

Het corso staat zaterdag op het programma, zondag zijn alle praalwagens te bewonderen. Zaterdag begint om 10.00 uur de braderie en kunstmarkt, er is kindervertier,  op het terrein aan de Oude Kolk staat de kermis en het treintje Corso Expres rijdt over het parcours. Vanaf 10.30 uur worden de versierde wagens op de Englaan gejureerd.  Dweilorkesten en muziekcorpsen zorgen voor muzikaal vertier en na een paradecorps van cabrio’s over het parcours start het corso om 14.00 uur. De stoet rijdt twee keer over het parcours. ‘s Avonds is er een gratis feest in de tent op het Kerkplein en om 22.00 uur sluit vuurwerk de dag af. Zondag zijn alle praalwagens van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken, vanaf 14.00 uur met figuratie. Ook is er opnieuw een braderie, kindervertier en kermis. Tickets: zie website.

Lees ook:Bloemencorso Leersum 2014
Lees ook:Bloemencorso Leersum – zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2013
Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>