Kadedagen 2015 in Arnhem

Zaterdag 9 en zondag 10 mei (Moederdag) vinden in Arnhem voor de negende keer de Kadedagen plaats, beide dagen van 10 tot 18 uur (2016: klik hier). Lange tijd leek de stad niets met de rivier te maken te hebben, terwijl de stad veel van haar rijke geschiedenis te danken heeft aan de Rijn. Met de Kadedagen is herleeft die geschiedenis voor twee dagen. Thema dit jaar is ‘Stoom’.

Zie ook: Nationale Sleepbootdagen Vianen

Er komen twee unieke stoommachines op de kade, een Arnhemse machine uit 1888 die in de bekende Westerbouwingboot Het Zwaantje dienstdeed en een grote machine uit een voormalige baggermolen. Langs de Rijnkade liggen weer veel historische schepen.  Op de Rijnkade is van alles te zien dat met historische scheepvaart te maken heeft, zoals nieuwe en oude scheepsmotoren, demonstraties van oude ambachten, eten en drinken en kindervertier: bootjes bouwen en te water laten, scheepsmodellen in de waterbak (kinderen kunnen meevaren).

Sleepboot De Harmonie verzorgt rondvaarten over de Rijn en zondag vindt om 14 uur de Duckrace plaats op de rivier, een sponsorrace voor het herstel van de Eusebiuskerk en voor kinderen een leuke afsluiten van de meivakantie. Zaterdagavond is er muziek op theaterschip De Zeester en liggen de schepen verlicht aan de kade te pronken. De website vuurwerkvermaak  meldt (als enige, dus zeker is het niet) dat er zaterdag vanaf 23 uur vuurwerk de lucht in spettert.

Lees ook:Kadedagen Arnhem 2013
Lees ook:Arnhemse Kadedagen 2010
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2014
Lees ook:Kadedagen 2009 in Arnhem
Lees ook:Kadedagen 2008 in Arnhem: nostalgisch rivierleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>