Tijdelijk rondvaarten door haven Amsterdam

De komende maanden kan het publiek rondvaarten maken door de Amsterdamse haven. Het salonschip ‘Peter de Grote‘ maakt havenrondvaarten en komt op plekken waar normaal gesproken alleen de beroepsvaart mag komen, onder begeleiding van een professionele gids. . Het Havenbedrijf Amsterdam organiseert tussen 18 mei en 12 oktober acht rondvaarten door de vierde haven van West-Europa, op zondag 18 mei, 8 en 29 juni, 20 juli, 10 en 31 augustus, 21 september en 12 oktober.

Tijdens de rondvaarten komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, bedrijfsterreinen en goederenstromen aan bod. Hierdoor is de 24-uurs bedrijvigheid van dichtbij te bekijken, aldus het Havenbedrijf. Tankers vol benzine uit de golfstaten, nieuwe auto’s uit Japan, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen, maar ook torenhoge zeecruisers vol nieuwsgierige toeristen. Hierdoor is de 24-uurs bedrijvigheid van dichtbij te bekijken, aldus het Havenbedrijf.  Reserveren: zie website.

Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam
Lees ook:Stankoverlast door aanvaring tankers op Westerschelde
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012
Lees ook:Visserijfeesten Breskens 2013
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam opent vaarseizoen in vernieuwde haven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>