Kadedagen Arnhem 2014

Zaterdag 10 en zondag 11 mei (Moederdag) vinden in Arnhem voor de achtste keer de Arnhemse Kadedagen plaats (2015: klik hier). Lange tijd leek de stad niets met de rivier te maken te hebben, terwijl de stad veel van haar rijke geschiedenis te danken heeft aan de Rijn. Doel van de Kadedagen is om die geschiedenis voor twee dagen te laten herleven. Thema dit jaar is ‘Hijsen en Kranen’. Langs de Rijnkade liggen historische schepen. De Kademarkt vindt dit jaar niet gelijktijdig plaats, maar op 18 mei.

Op de Rijnkade is van alles te zien dat met historische scheepvaart te maken heeft, zoals het Gelderse smalspoor met locomotieven en zandwagens, laad- en losschip ‘Door Gunst Verkregen’, een indrukwekkend hijsblok van scheepsreparatiebedrijf ‘Misti’, een waterbak met modelboten, varen voor kinderen en modelbootjes bouwen, touwen vlechten, netten boeten en vis eten. Ook de oude Kadekraan is te bezichtigen en op de Rijn worden vaartochtjes gehouden. De Kadedagen zijn beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur; de toegang is gratis. Het American Car Festival, dat vorig jaar gelijktijdig met de Kadedagen op zondag plaatsvond, gaat niet door. De gemeente heeft de subsidie stopgezet en er zijn niet genoeg geldschieters gevonden.

Lees ook:Kadedagen Arnhem 2013
Lees ook:Arnhemse Kadedagen 2016 in het pinksterweekend
Lees ook:Kadedagen 2015 in Arnhem
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2012
Lees ook:Arnhemse Kadedagen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>