Sint Joep Markt op woensdag 19 maart in Sittard

Woensdag 19 maart vindt in Sittard de jaarlijkse Sint Joep Markt plaats (2015: klik hier). Van 8.00 tot 18.00 uur is de binnenstad van Sittard voor de 211e keer het decor van de Sint Josephmarkt, in de volksmond de Sint Joep. De historische jaarmarkt is een geliefde markt en vindt ieder jaar op 19 maart plaats: de naamdag van Joseph. Het is de eerste jaarmarkt in het jaar en de grootste van ons land. De Sint Joep is een waar volksfestijn en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers uit de hele Euregio: niet alleen Nederlanders, ook Duitsers en Belgen weten de markt te vinden.

De markt dateert uit 1802, toen Napoleon toestemming gaf om vier jaarmarkten in Sittard te houden. Alleen de Sint Joep Markt overleefde. Wat voor weer het is, maakt niet uit, de Sint Joep is als eerste historische Hollandse jaarmarkt een ware traditie. Over een lengte van 5 kilometer rijgen meer dan 500 kramen en verkoopwagens zich aaneen door de binnenstad, met marktkooplui en standwerkers. Zij wensen elkaar op Sint Joep gelukkig Nieuwjaar: na een winterslaap is het is voor hen het begin van het jaarmarktseizoen, aan het begin van de lente. Een felbegeerde titel voor de marktkooplieden is: ‘De koning van de Sint Joep’: de beste standhouder van de markt. Ook in het Stationskwartier is het deze dag goed toeven, met live muziek in horecazaken.

Lees ook:Sint Joep markt 2012 Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt in Sittard
Lees ook:De Sint Joep 2010 in Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt 2015 in Sittard
Lees ook:Zaterdag 19 maart: Jaarmarkt Sint Joep in Sittard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>