Chinees Nieuwjaar Festival in Rotterdam

Vrijdag 31 januari 2014 begon het Chinese Nieuwjaar en ging het Jaar van het Paard van start. In Amsterdam was de Nieuwmarkt het centrum van het feest en Den Haag beleefde het jaarlijkse Chinees Nieuwjaar Festival op zaterdag 1 februari. Op woensdag 5 februari is Rotterdam aan de beurt, met het Chinees Nieuwjaar Festival in het Chinatown van de havenstad: Wijkpark Oude Westen, de Westkruiskade en omgeving. 

Om kwade geesten te verdrijven en goede geesten te verwelkomen, wordt er altijd veel knalvuurwerk afgestoken tijdens de traditionee draken- en leeuwendans. De leeuw staat symbool voor geluk en voorspoed, de draak voor macht en hogere afkomst. Er is een dagprogramma met Chinese cultuur, muziek, dans, Kung-Fu, een lampionnenoptocht en een lichtshow. Het feest wordt afgesloten met een groot vuurwerkspektakel in het Wijkpark.

 

Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival in Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Amsterdam op Dam en Nieuwmarkt
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam
Lees ook:Zaterdag 13 februari: Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>