Turn on the Lights in Amsterdam

In alle grote wereldsteden wordt het kerstseizoen ieder jaar op grootse wijze ingeluid: ook in Amsterdam, waar warenhuis de Bijenkorf in samenwerking met I Amsterdam het spektakel Turn on the Lights organiseert. Donderdag 21 november 2013 geeft burgemeester Van der Laan is om 19.00 uur de opening van het gratis evenement op de Dam (2014: klik hier). Daarna tovert het internationale straattheater gezelschap Plasticiens Volants de Dam om tot een sprookjeswereld.

Buitengewone schepsels vliegen door de lucht en vertellen het verhaal van Duizend-en-één-nacht. Hoogtepunt is het ontsteken van de feestverlichting op de gevel van de Bijenkorf, met zo’n 300.000 LED-lampjes. Na het spektakel is het warenhuis extra lang open tot 22.00 uur en presenteert het restaurant luxe artikelen en speciale aanbiedingen. Op de Dam verrijst begin december een grote kerstboom, in de regel meteen nadat de Sinterklaasfeesten voorbij zijn. De boom en de Bijenkorf vormen het middelpunt van alle feestelijke winteractiviteiten in de stad.

Zie ook: grootste kerstboom ter wereld.

Lees ook:Turn on the Lights 2012 in Amsterdam
Lees ook:Turn on the Lights 2014 bij vijf Bijenkorf-filialen
Lees ook:Donderdag 17 november: Turn on the Lights bij de Bijenkorf
Lees ook:Turn on the Lights – Bijenkorf Amsterdam opent feestmaand
Lees ook:Turn on the Lights bij de Bijenkorf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>