Sint Maarten stadsevenement in Utrecht

Maandag 11 november is het Sint Maarten, wanneer kinderen met verkleed met lampionnen de deuren langsgaan en zingen in ruil voor snoep. Voor de stad Utrecht betekent Sint Maarten veel meer, want hij is de schutspatroon van de stad (2014: klik hier). Hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Het rood-wit in het stadswapen symboliseert deze daad. In Europa is Utrecht een van de bekendere Sint Maartensteden. Daarom maakt de Domstad er een vijfdaags stadsevenement van, van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 november. Een paar highlights:

De Domkerk biedt tot en met 12 november de tentoonstelling Sint Maarten. Vrijdagavond wordt er de solidariteitsprijs ‘Mantel van Sint Maarten’ uitgereikt. Zaterdag zijn er rondleidingen en stadswandelingen. Zondag staat de Sint Maartenmarkt op de Stadhuisbrug, met onder meer Balfolk dansen en een rondreizend gezelschap met een kwakzalver, een waarzegster/koppelaarster, een magiër en een stadsmuzikant/verteller.  Maandag zingen de kinderen, is de Vesper voor Sint Maarten in de Domkerk, de Sint Maartenparade, een lampionnenparade die om 17.00 uur begint achter de Domkerk en zijn er in de wijken vanaf 18.00 uur allerlei Sint Maarten activiteiten.

Lees ook:Sint Maartensfeesten Utrecht: zaterdag 5 t/m zondag 13 november
Lees ook:Sint Maartenfeesten in Utrecht
Lees ook:Sint Maarten Parade: hoogtepunt Sint Maarten Feesten in Utrecht
Lees ook:Sint Maartensfeesten 2017 in Utrecht
Lees ook:Sint Maarten 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>