Visserijdag Spakenburg

Iedere eerste zaterdag van september viert Spakenburg haar Visserijdag, dit jaar voor de 25e keer. Vereniging de Bruine Vloot organiseert de dag met als doel de bezoekers de sfeer te laten proeven van de vervlogen visserijtijden in het ooit bloeiende vissersdorp aan de Zuiderzee. De Visserijdag speelt zich af van 10.00 tot 17.00 uur in en om de haven,  de gerestaureerde scheepswerf Nieuwboer, de Rode Loods en de visafslag. In de haven liggen dertig botters met authentiek vismaterieel. Alle deelnemers lopen rond in klederdracht uit de jaren dertig van de vorige eeuw en zijn bezig met oude ambachten en kinderen – ook in klederdracht- spelen oude spelletjes.  Op een aantal schepen wordt vis gebakken die iedereen gratis mag proeven.

Op deze dag zijn er allerlei soorten vis: gerookt, gedroogd en gebakken. Een aantal botters vist ‘s nachts op het IJsselmeer (met toe stemming) en voert de vers gevangen vis aan in de visafslag. Daar wordt nog bijna wekelijks vis geveild, maar dan alleen nog voor toeristen. Tijdens de Visserijdag kan het publiek het gebouw bekijken. Het historische vissersdorp ten noorden van Amersfoort telt twee musea: Museum Spakenburg en het Klederdracht- en Visserijmuseum.

Lees ook:Spakenburgse Dagen 2017 – vanaf woensdag 19 juli
Lees ook:Spakenburgse Dagen 2016
Lees ook:Spakenburgse Dagen 2015
Lees ook:Nacht van Spakenburg: spannende zeilwedstrijd
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>