Festival Weekend Woudrichem

Tot en met zaterdag 11 mei vindt in de historische vesting Woudrichem de 43e editie plaats van het Festival Weekend (2015: klik hier). Het festijn is ieder jaar rond Hemelvaartsdag, met het Woerkumse Kampioenschap visbakken op donderdag en de jaarmarkt op zaterdag. Wat in 1971 begon als feestje met jaarmarkt, kermis en een muziekavond, trok al gauw meer en meer bezoekers, zeker nadat in 1997 het kampioenschap visbakken werd geïntroduceerd. Naast de jaarmarkt in de oude vesting met ruim 110 kramen en horecaterrasjes is er op zaterdag een kinderrommelmarkt in de Molenstraat. Verder is er muzikaal vertier van straatartiesten en muzikanten en staat er kermis in het stadje.

 

Woudrichem (ook bekend als Woerkum) heeft sinds 1356 stadsrechten en sinds 1362 visrechten. Het vestingstadje ligt op een strategisch punt: waar de Maas in de Waal uitkomt, met Gorinchem aan de overkant van de Waal en Slot Loevestein aan de overkant van de Maas. De Leugenbank op Den Bol is één van de markante punten van het vestingstadje, met een fraai uitzicht over de rivieren. Door de jaren heen vertelden vissers hier hun (al dan niet sterke) verhalen aan elkaar. Toen de zalm in de rivieren uitstierf, verdween de visserij in Woerkum, maar de herinneringen aan het rijke visserijverleden bleven, zoals het Visserijmuseum, de stadshaven en de historische werf.

Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2012
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2015
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2017
Lees ook:Woudrichem Festival Weekend
Lees ook:Vesting Spectaculum 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>