Sprookjesfestival Arnhem

Zaterdag 13 oktober 2012 vindt om 13.13 uur bij het stadhuis van Arnhem de opening plaats van het jaarlijkse Sprookjesfestival (editie 2013: klik hier). Arnhem is met haar parken, kastelen, beekjes, heuvels en sfeervolle plekken in de stad de ideale locatie om sprookjes tot leven te laten komen. Tot en met zondag 21 oktober – tijdens de herfstvakantie - komen sprookjesverhalen tot leven door middel van theater, muziek, vertelkunst, workshops en beeldende kunst. 

Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen komen aan bod: in theaters, op school, op straat en in de wijken. Het thema is ‘Metamorfose’: toveren, veranderen. Kinderen kunnen zich op de toverboulevard in park Sonsbeek laten omtoveren in kasteelheer of hofdame: ze krijgen een metamorfose met make-up, hairstyling en sprookjeskleding. Een fotograaf legt de metamorfose vast en een hofdame biedt lessen in flaneren. Het festival is voor groot en klein, maar vooral voor mensen met veel fantasie. De tovenaar heeft zijn intrek in Arnhem genomen, maar hij is zijn toverspreuk vergeten, waarmee hij prinses Amerijntje tot een zeemeermin heeft veranderd. Zij zwemt nu ergens in de Rijn en is hopelijk op tijd voor de opening op zaterdag! Een aantal kastelen in de buurt bieden in de herfstvakantie muzikale rondleidingen.

Lees ook:Zaterdag 24 oktober begint Sprookjesfestival Arnhem
Lees ook:Sprookjesfestival Arnhem 2013
Lees ook:Sprookjesfestival 2014 in Arnhem
Lees ook:Sprookjesfestival Arnhem – 14 t/m 22 oktober
Lees ook:Sprookjesfestival 2016 in Arnhem: t/m zondag 30 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>