Bloemencorso Sint Jansklooster

Elke derde vrijdag van augustus trekt het bloemencorso Theatercorso door Sint Jansklooster, een dorp in natuurgebied ‘De Wieden’, in de Kop van Overijssel bij Blokzijl(2013: klik hier). Het Theatercorso hoort tot de topdrie van Nederlandse corso’s. Op vrijdag 17 augustus 2012 rijdt de stoet tweemaal rond: om 14.00 en 20.30 uur. Tot 02.00 uur is er een groot feest in de feesttent.

Zaterdag begint om 12.00 uur het Corsofestival. Vanaf 12.00 uur staan de corsowagens opgesteld in de dorpskern en tot 16.00 uur is er een gevarieerd aanbod aan theater en amusement. Nadat de wagens vertrekken, begint op het grote feestterrein bij de feesttent het Schuttersfeest. Om 20.00 uur begint in de tent het wagenbouwfeest, met de prijsuitreiking. Zondag eindigt de feestweek met een tentdienst: een oecumenische kerkdienst in de tent vanaf19.000 uur, met als thema: ‘|Jij hoort erbij’. Het dorp is in de wijde omtrek bekend om vanwege dit corso. Vroeger organiseerden veel lokale Oranjeverenigingen ieder jaar een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina, met als hoogtepunt een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden hier voor het eerst ook bloemen gebruikt. De dorpsoptocht groeide uit tot een bloemencorso met landelijke uitstraling. Naast bloemen speelt theater op de wagens een grote rol en er zijn meerdere prijzen te winnen.

Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster 2015
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster – vrijdag 18 augustus
Lees ook:Bloemencorso van Sint Jansklooster – 19 en 20 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>