Bloemencorso Leersum

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2012 vindt voor de 60e keer het Bloemencorso Leersum plaats (2013: klik hier). Augustus was vroeger als oogstmaand in agrarische streken dé maand om een feestje te bouwen, zoals oogstfeesten. Koningin Wilhelmina was op 31 augustus jarig: veel regio organiseerden optochten, zoals bloemencorso’s. Zo organiseert Leersum (op de Utrechtse Heuvelrug) sinds 1952 iedere derde zaterdag van augustus een corso met dahlia’s. 

Zaterdag staat onder meer het corso op het programma, zondag zijn de praalwagens te bewonderen. Zaterdag begint om 10.00 uur de braderie en kunstmarkt, er is kindervertier, het Kerkplein wordt ingericht als horecaplein en op het terrein aan de Oude Kolk staat de kermis. Vanaf 10.30 uur worden de wagens aan het strenge oog van de jury onderworpen. Van 12.30 tot 14.00 uur vermaken dweilorkesten op het parcours het publiek, van 13.00 tot 14.00 uur treden meerdere muziekcorpsen op. Het corso start om 14.00 uur en rijdt twee keer over het parcours. In de tweede rondgang wordt de winnaar bekendgemaakt van de juryprijs en van de publieksprijs. Vanaf 19.000 uur is er een gratis toegankelijk feest in de tent op het Kerkplein en om 22.00 uur sluit vuurwerk traditioneel het Bloemencorso Leersum af: bij de vijver aan de Dreef. Zondag zijn de wagens van 12.00 tot 17.00 uur te bekijken, is er kindervertier, opnieuw braderie en kermis.

Lees ook:Bloemencorso Leersum 2014
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2013
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2015
Lees ook:Bloemencorso Leersum – zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Lees ook:Bloemencorso Leersum

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloemencorso Leersum

  1. W. Strijbosch

    Het corso van 2012 was geweldig mooi en ik heb veel foto’s gemaakt,
    ik heb echter een opmerking. Staande tussen het publiek maak ik mijn foto’s maar dan staan er van die mensen op het parcours ook om foto’s te maken zeer hinderlijk in de weg. Kan de omroeper volgend jaar een oproep doen aan fotograferend publiek dit niet op de rijbaan te doen maar vanuit het publiek een beetje fotograaf kan dan ook mooie foto’s maken.bvd.Verder wens ik de organisatie voor de volgende jaren heel veel succes, het was geweldig.

    Groetjes Willie en Annie Strijbosch

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>