Canal Parade kleur Amsterdam roze

Zaterdag 7 augustus 2010 vindt in Amsterdam de 15e de Canal Parade plaats: het hoogtepunt van de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride, met een week sport, cultuur en feesten (editie 2013: klik hier). Alle grote wereldsteden kennen hun eigen Gay Pride Parade, waar homo’s eenmaal per jaar uitbundig door de straten trekken. In Amsterdam vaart  sinds 1996 ieder jaar een botenparade  door de Prinsengracht, met een uitbundig, maar gemoedelijke sfeer: zoals Koninginnedag, maar dan met minder drank.

 

Vorig jaar kwamen een half miljoen bezoekers, en dat waren zeker niet alleen maar homo’s. De Canal Parade is na Koninginnedag en de Uitmarkt de derde jaarlijkse publiekstrekker in de hoofdstad. Er varen 80 boten mee, van ingetogen tot uitzinnig en een tikkeltje bloot. Boten met homo’s en lesbo’s in allerlei varianten maar ook met instanties en bedrijven met eigen ‘roze’ medewerkers, zoals de politieboot, De Nederlandse Bank, de NS, FNV Bondgenoten, firma’s als Shell, IBM en Philips. Het ministerie van OCW vaart mee en ook Amsterdam en Rotterdam hebben een eigen boot. Primeur dit jaar zijn twee boten met verstandelijk gehandicapte homoseksuelen. De botenparade start om 14.00 uur vanaf het Westerdok en vaart over de Prinsengracht, de Amstel en bij de Stopera de hoek om richting IJ. De laatste boten trekken rond vijf uur door de gracht. Naar verwachting wordt het ook dit jaar weer druk: raadzaam om er vroeg naartoe te gaan om een plekje te zoeken. Van vrijdag tot en met zondag zijn er op verschillende plekken in de stad straatfeesten, met buitentaps, podia en optredens: zo treedt Willeke Alberti zondagmiddag op het Stoperaplein op.

Lees ook:Canal Parade 2011 kleurt Amsterdam roze
Lees ook:Canal Parade Amsterdam – zaterdag 5 augustus
Lees ook:Amsterdam roze feeststad tijdens Canal Parade
Lees ook:Canal Parade zet Amsterdam op zijn kop
Lees ook:Canal Parade Amsterdam: grote publiekstrekker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>