Goede Vrijdagmarkt in Deventer: grootste jaarmarkt van het Oosten

Op vrijdag 21 maart 2008 vindt in Deventer traditioneel de Goede Vrijdagmarkt plaats: één van de oudste en grootst jaarmarkten in het Oosten van Nederland (2012: klik hier). De marktkooplieden hebben hun koopwaar uitgestald van 9.00 tot 17.00 uur in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. De jaarmarkt loopt van het station en de Keizerstraat tot aan de Bokkinghang aan de IJssel. Zie ook ‘Deventer boekenstad‘. 

 
De jaarmarkt trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Deventer. De markt is populair bij de bevolking van de stad, maar ook van de regio en eigenlijk heel het land. ’s Avonds vindt in de Bergkerk een uitvoering van de Matthäus Passion plaats. Van 21 maart tot en met zondag 30 maart is de jaarlijkse Paaskermis opgebouwd op het Evenemententerrein van Deventer.

Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer
Lees ook:Deventer Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis in Deventer
Lees ook:Goede vrijdagmarkt en paaskermis Deventer
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>