Geen borrel op kosten gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen bespaart dit jaar 8000,= op drank. De gemeenteraad mag minder vaak in het stadhuis gratis, op kosten van de belastingbetaler, borrelen. GroenLinks stelde het gratis drinken aan de kaak. Het aantal raadborrels is teruggebracht tot tien per jaar. De partij hoopt dat de gemeenteraad de kroegen in de stad meer gaat bezoeken. Fractievoorzitter Miesjel Spruit: ‘Dit kan het contact met de burger ten goede komen’.

Nijmegen schafte de raad -en commissievergaderingen af. Daarvoor in de plaats kwamen zogenoemde politieke avonden, die de burger dichter bij de politiek moesten brengen. Om informeel met burgers te kunnen spreken, werd er een borrel aan gekoppeld. Maar de burgers bleven weg en de burgerborrel werd al gauw een besloten zaak.

Volgens de partij stonden raadslieden vrijwel elke week in het stadhuis op kosten van de gemeente te pimpelen. Daarvoor moest iedere keer catering –en beveiligingspersoneel extra uren maken en dat maakte het in de ogen van GroenLinks nog eens extra duur. De partij kreeg veel kritiek van andere fracties in de raad, die hun gratis drankjes dreigden mis te lopen. Het aantal informele borrels in het stadhuis op kosten van de gemeente is nu teruggebracht tot eenmaal per maand.

Lees ook:Breda schrapt stoepkrijtverbod uit 1970
Lees ook:Arnhem: tropische vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo
Lees ook:Raad van State haalt streep door Amsterdams rondvaartbotenplan
Lees ook:Adje en de blunderende bobo’s
Lees ook:Openluchttheater Vondelpark voorlopig gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>